Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA VİZE BEKLEYENLERE MÜJDE !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri, 2023 yılında işverenlerin sınırlı bir süre için ABD'de geçici olarak yabancı işçi çalıştırmasına izin veren H-2B vizelerini geçici olarak kullanıma açacak.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi, H-1B, H-2A, H-2B ve H3 olarak sınıflandırılmış vizelerdir. Geçici İşçi, Çalışan veya Stajyerler başlığı altında kategorilendirildi.

H1-B Özel Mesleğe Sahip Kişileri yani kendi branşında yükseköğrenim derecesine sahip uzmanlıklarını teorik ve pratik olarak uygulayacak bireylere verilmekte.

H-1B1 Başvuru sahibi kişi ABD’deki bir firmadan bir iş teklifi ve Çalışma Bakanlığı’ndan onaylı bir başvuru ile vize işlemi yaptırabilir.

H2-A Mevsimlik Tarım İşçileri için hazırlanmış bir kategoridir.

H2-B Geçici veya Mevsimlik Tarım Dışı İşçiler ABD’deki firmaların, geçici tarım dışı işlerde çalıştırmak üzere yabancı işçileri Amerika’ya girişini sağlamakta.

H3 Stajyerler (tıp, akademik staj dışındakiler) Yabancıların tarım, devlet, ticaret, iletişim, finans, ulaştırma gibi meslekler ve endüstriyel alanlar da dahil olmak üzere stajyerlik eğitimi almak için ABD'ye seyahat etmelerine imkan tanımak için düzenlenmiştir.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi kategorilerinden birine başvuru yapmak isteyen kişi ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na I-129 Çalışma izni başvurusu yapmalıdır. USCIS I-129 formunu onayladıktan sonra geçici işçi vizesine başvuru yapabilir. Başvuru sırasında USCIS onay numarasını da içeren I-797 Formunun da doldurulması zorunludur.

Vizeniz onaylanarak Amerika topraklarına girdiğinizde göçmen bürosu yetkilisi pasaportunuzu damgalayarak ve giriş tarihinizi, giriş kategorinizi, çıkış yapmanız gereken tarihi yazacaktır. I-94 formunuzda yazan tarihi geçirmeden Amerika’dan ayrılmanız gerekmektedir. Eğer daha uzun bir zaman dilimine ihtiyacınız olacaksa ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’na başvuru yaparak Amerika Geçici Çalışma Vizesini uzatabilirsiniz.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Geçici Çalışma vizesi için gerekli evraklar, kişisel bilgilerinizi içeren ve çalışma hayatınızı belgeleyen, özetleyen birer özgeçmiş gibidir. Bu sebeple itinalı hazırlanarak dosyalanmalı ve teslim edilmelidir. Özellikle çalışma hayatını ilgilendiren vizelerin prensip ve kriter hassasiyeti daha ince detay gerektirmektedir.

EAGVS Merkez ofisimiz ve size en yakın şubelerimizden destek almadan, danışmanlarımızla görüşmeden Amerika Geçici Çalışma Vizesi başvuru adımlarına geçmemenizi tavsiye ediyoruz.

Kişisel Evraklarınız

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Pasaport: Seyahat tarihinizden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.

Biometrik Fotoğraf: 5x5 ebatlarındaki biometrik fotoğrafınızı DS-160 formunuzu doldurduktan sonra fotoğraf bölümüne eklemelisiniz.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres bilgileri ve aile bağlarını gösterir bilgiler yer almalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmış başvuru sahibinin seyahat amacını açıklayan yazı.

DS-160 Formu: Online ve İngilizce olarak doldurulmalı. Formdaki bilgilerinizi belgelerle kanıtlayabilmelisiniz.

I-129 Formu: Amerika’daki işveren göçmen olmayan işçiler için ABD’deki Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu'na (USCIS) çalışma izni başvurusu yapar. Amerika Geçici Çalışma Vizesi başvurusu için bu formun onaylanması gerekmektedir.

I-797 Formu: ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu (USCIS) tarafından verilen onay numarasının da yer aldığı başvuru dilekçesi

Banka Hesap Özeti: Bize başvuru sahibi Amerika’da geçimini sağlayacak kadar geliri olduğunu gösterir belgeler sunmalı.

Vize ücreti makbuzu

Amerika Geçici Çalışma Vizesi için Gerekli Evrak listesini ofislerimizden kişisel durumunuzla ilgili bilgi vererek daha sağlıklı alabilirsiniz. Ayrıca, 14 yaşını doldurmamış ve 80 yaşını tamamlamış başvuru sahiplerinin Amerika Konsolosluğu’na şahsen gelerek parmak izi vermesi ve mülakata katılmasına gerek yoktur.

Amerika vizesi ön başvuru formu

Amerika Geçici Çalışma Vizesi Kategorileri

Amerika Geçici Çalışma Vizesi Kategorileri güncel olarak derlemekteyiz. Kategorinize uygun başlığı okuduktan sonra detaylı bilgi için merkez ofisimizi ya da size en yakın şubemizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

H-1B Özel Mesleğe Sahip Kişiler

Amerika Birleşik Devletleri her yıl yaklaşık 85.000 kişiye H-1B Özel Mesleğe Sahip Kişiler adına Amerika Geçici Çalışma Vizesi vermektedir. Bu oranın 20.000’ni Amerika’da bir yüksek lisans programını bitirenlere ayrılıyor. Ancak başvuru sahiplerinden yukarıda belirttiğimiz şartların yanında İngilizce bilme şartı da getirilmiştir. H-1B Vizesi kapsamında Amerika’ya gidecekseniz, maaşınızın aynı şirkette sizinle aynı branşta çalışan kişilerle eşit ve eyalete göre değişen asgari ücretin altında olmaması gerekir. Eğer diğer işçilerden düşük maaş alacaksanız H-1B Geçici Çalışma Vize başvurunuz yüksek olasılıkla reddedilecektir.

H-1B Geçici Çalışma vizesi ile Amerika’ya gittikten sonra dilerseniz işinizi değiştirebilirsiniz. Aynı anda birbirinden farklı işler için H-1B vizesine başvurabilir, farklı firmalarla çalışabilirsiniz. Çalışma süreleriniz tam zamanlı (full-time) olabileceği gibi isterseniz (part-time) yarı zamanlı olabilir. Amerika Geçici Çalışma Vizesi başvuruları her yıl 1 Nisan’da başlayarak ve 5 iş günü boyunca devam ediyor. Süreç sonunda H-1B Vize şartlarını taşımayan kişilerin başvuruları değerlendirilerek, eleniyor. Amerika’da yüksek lisans yapan kişiler ile diğer başvuru sahipleri arasında kura çekilişi yapılıyor. Çekilişte H-1B vizesi almaya hak kazananların vizeleri 1 Ekim’de aktif hale geliyor. H-1B Geçici Çalışma Vizesi ile Amerika’ya giden vize sahipleri 3 yıl boyunca yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyorlar. Bu süre sizin ve işvereninizin talebi doğrultusunda 3 yıl daha uzatılabiliyor. Bazı istisnai durumlarda 1 yıllık ek süre de tanımlanabiliyor.

H-1B Amerika Geçici Çalışma Vizesi sahibinin eşi ve çocukları ( 21 yaşını doldurmamış ve bekâr) H4 vizesine başvurarak Amerika’ya ailesiyle gidebilir. H4 vizesi ile Amerika’ya gelen eşin çalışma izni olmayacaktır; ancak çocuklar vize süreleri boyunca eğitim alabilme hakkına sahiptir.

H-2A Mevsimlik Tarım İşçileri

Şubat 2016 tarihinde alınan ortak kararla geçici tarım işlerinde çalışmak üzere Amerika’ya gitmek isteyenlerin H-2A Geçici Çalışma Vizesi alma şartı oluşturulmuştur. Bu vizeye daha önce muafiyet kazandırılan İngiliz, Hollanda, Barbados, Fransız, Greneda, Jamaika, Trinidad ve Tobago vatandaşları da yeni kararla dahil edilmiştir. H-2A vize sahiplerinin eş ve çocukları da kendisine eşlik etmek üzere Amerika’ya gelebilirler. Ancak vize sahibinin aile üyelerinin maddi olarak geçimlerini sağlayabileceklerini belgelerle kanıtlayabilmesi gerekmektedir. H-2A vizesi alan kişinin işvereninden Türkçe bir çalışma sözleşmesi alma hakkı vardır. Bu sözleşme maaşı, konut ihtiyacı, ulaşım, yemek ve yapılacak kesintiler ile ilgili her türlü bilgiyi içermelidir. Amerika Geçici Çalışma Vizesi bu sınıfı Sosyal Sigorta ve Medicare olarak adlandırılan vergilerden muaftır. Ücretleri aynı işi yapan diğer çalışanlarla eşit olmalıdır.

H-2B Geçici veya Mevsimlik Tarım Dışı İşçiler

H-2B vizesi sezonluk ya da mevsimlik tarım dışı işlerde çalışmak üzere ABD’ye gelmek isteyen kişilere verilir. Bu vizeye önceden kararlaştırılmış ülkelerin vatandaşları başvurabiliyor. H-2B vizesi ile Amerika’ya gittiğinizde iş yerinizden Türkçe bir sözleşme yapmasını isteme hakkınız var. Bu sözleşmede, ücretleriniz, çalışma süreleriniz, saatleriniz, konaklama ve yemek masraflarınız ile ilgili bilgilere yer verilmelidir. Eğer çalışma sürenizi tamamlamadan işten çıkarılırsanız, işvereniniz, ülkenize dönüş masraflarınızı ve ulaşımınızı karşılamak yükümlülüğündedir.

H3 Stajyerler ve Özel Eğitim Ziyaretçileri

Amerika’da tıp veya akademik staj dışındaki çeşitlendirilebilir tüm alanlarda staj yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin H3 vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıca kendi ülkesinde dezavantajlı çocukların eğitimine yönelik eğitim programları olmayan kişiler de Amerika Geçici Çalışma Vizesi alt kategorisi olan Geçici Çalışma Vizesine başvurarak Amerika’ya gidebilir.

H-1B1 Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) Profesyonel

AB- Şili Serbest Ticaret Anlaşması ve ABD-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında verilen vize türüdür. Bu vizeye başvuru yapacak olan işçiler, uzmanlık gerektiren mesleklerde geçici olarak hizmet sağlayacaktır. ABD’deki işverenden bir iş teklifinizin ve Çalışma Bakanlığı’ndan onaylı başvurunuzun ilk etapta alınması gerekmektedir.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi Kategorileri yukarıdaki özelliklere sahip olup özel durumunuza dair bilgilerle Amerika Geçici Çalışma Vizesi tam prosedür hakkında daha net bilgiyi ofislerimizden alabilirsiniz.

Abd Geçici Çalışma İzni Vize İşlemleri

H-1B, H-2A, H-2B VE H3 Geçici Çalışma Vizelerine Nasıl Başvurulur?

H-1B, H-2A, H-2B VE H3 Geçici Çalışma Vizelerine Nasıl Başvurulur? Çok fazla yanıtladığımız sorulardan biridir. Özellikle, Green Card uygulaması ile karıştırılıyor olması kategori seçiminde sıkıntılara neden olmaktadır. Green Card Başvuru ile ilgili bilgi için lütfen tıklayınız.

I-129 Formunu onaylatın

Başvuru sahibinin çalışacağı şirket Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri kurumuna (USCIS) I-129 çalışma izni başvurusu yapar. Form onayı alınır ve evraklara eklenir.

I-797 Formu isteyin

UCSIC çalışma onayı verdikten sonra bu onay numarasının da olduğu I-797 form doldurulur.

DS-160 Formunu doldurun

Her tür Amerika vize başvurusunda standart prosedür DSA-160 başvuru formunun doldurulmasıdır. Form İngilizce ve online olarak doldurulmalıdır. Formun onay sayfasının çıktısını alın, vize mülakat günüzde yanınızda götürmeyi unutmayın.

Vize form ve başvuru ücretini ödeyin

Amerika Geçici Çalışma vizesi başvurularında doldurulması zorunlu formlar için bazen ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretleri ödendikten sonra makbuzlar başvuru dosyasına mutlaka eklenmelidir. Formların doldurulması konusunda ve içerik bilgileri hakkında bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Evraklarınızı hazırlayın

Başvuru yapmak istediğiniz sınıftaki Amerika Geçici Çalışma Vizesi türüne göre gereken evrakların güncel listesini ofis ya da şube danışmanlarımızdan öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp kargo ya da kurye ile bizlere iletebilirsiniz. Ofislerimiz ve şubelerimiz Kişisel Veri Koruma Kanunu yasal standartlarına göre çalışmaktadır. Belgeleriniz şifreli ortamda taranır ve korunuz.

Randevunuzu alacağız

Yetkilimiz evraklarınızı inceledikten sonra sıra vize başvurunuzu yapacağınız Amerika Konsolosluğu vize ofisinden randevu almaya geliyor. Vize mülakatı için randevu alma süresi başvuru yapacağınız temsilciliğe, mevsime ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle vizenizin seyahat edeceğiniz tarihe yetişebilmesi için en az 1 ay önce yapmanızı öneriyoruz. Yetkilimiz sizinle görüşerek en kısa zamanda randevunuzu oluşturacaktır.

Atanan danışmanınız mülakatta size eşlik edecek

H-1B, H-2A, H-2B VE H3 Amerika Geçici Çalışma Vizesi başvurularında karar merci Amerika Büyükelçiliği’dir. Başvuru sahibi randevu günü ilgili temsilciliğe giderek hem parmak izi kaydını verir hem de vize yetkilisiyle görüşmesini yapar. Bu görüşmede başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgileri belgelerle teyit etmeniz istenebilir. Vizenizin çıkıp çıkmayacağına konsolosluk yetkilisi karar verir. Görevli gerek gördüğünde başvuru sahibini tekrar görüşmeye çağırabilir ya da alternatif ek belgeler isteyebilir. Randevunuza geldiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve parmak izi verme sürecinde size eşlik edecektir. Ayrıca sizi mülakatta sorulabilecek sorularla ilgili bilgi aktarımında bulunacaktır.

Yasal Haklar ve Koruma Broşürünüzü alın

H-1B, H-2A, H-2B VE H3 Geçici Çalışma Vizelerinden birine başvurmak üzere görüşmeye gittiğinizde vize mülakatınız sırasında ‘Yasal Haklar Ve Koruma’ adlı broşürden verilecektir. Konsolosluk görevlisi vizenizi almadan önce bu broşürü aldığınızı, okuduğunuzu ve içeriğini anladığınızı teyit edecektir. Eğer bu prosedür uygulanmadıysa konsolosluk görevlisi size broşürü açıklamak ve sorularınızı yanıtlamak zorundadır. Bu broşürde geçici çalışma vizesi ile Amerika’ya gidenlerin sahip oldukları yasal haklarıyla ilgili bilgiler ve hakları çiğnendiği zaman başvuru yapacağı kurumlar ve telefon numaraları mevcuttur.

Amerika Geçici Çalışma vizesiyle Amerika’ya gittiğinizde; adil ücret alma, ayırımcılığa maruz kalmama, cinsel tacize veya istismara uğramama, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında çalışma, sendikalardan, göçmen veya işçi hakları gruplarından yardım isteme, istismarcı çalışma ortamından ayrılma haklarınız bulunmaktadır.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi Ret

Amerika Geçici Çalışma Vizesi Ret tüm alt kategorilerde karşılaşılabilecek olası bir durumdur. Başvuru süreciniz profesyonel olarak yönetilmemiş ve evraklarınız söz konusu kuralları takip ederek hazırlanmamışsa vizeniz ret cevabı alabilir.

Amerika Geçici Çalışma Vizesi H sınıfları için ortalama vize ücreti 190 Dolar civarındadır. Bu ücret diğer form ücretlerini kapsamaz sadece Konsolosluk vize harcı olarak sizden alınır. Vize süreniz ve şahsi durumunuz vize ücretinizde etkendir. Tam hesaplamayı gerek formlar ve gerek harç olarak vize danışmanınızdan alabilirsiniz. Vize reddi ya da başvurudan vazgeçme durumunda ücretler iade edilmemektedir.

Dikkat dilmesi gereken durumlar

İptal edilmedikçe Amerika Geçici Çalışma Vizesi son kullanma tarihine kadar geçerlidir. Süresi dolan bir pasaportunuzda geçerli H-1B, H-2A, H-2B VE H3 Geçici Çalışma Vizeleriniz varsa süresi dolan pasaportunuzdan çıkarmayın, pasaportunuzla birlikte yanınızda bulundurun.

Bazı geçici işçi vize türlerinde işveren, işçiye çalışma izni alabilmek adına (I-129 Formu) İşçi Sertifikası alması gerekiyor. Sizin için İşçi Sertifikası gerekip gerekmediğini USCIS web sitesindeki I-129 Formu için gerekli talimatları okuyarak öğrenebilirsiniz.

Amerika’ya gitmeden önce tüm önemli belgelerinizin, özellikle pasaportunuzun, ABD vizenizin, çalışma sözleşmenizin ve diğer kimlik belge ve evraklarınızın ikişer adet kopyasını alın. Birer fotokopiyi Türkiye’de bırakın, diğer kopyaları mutlaka yanınıza alın.

Geçici çalışma vizesi ile Amerika’ya gittiyseniz işvereninizin pasaportunuzu sizden alması yasaktır. Böyle bir durumda kaldığınızda hemen ilgili birimleri haberdar edin.

Amerika Geçici Çalışma Vizesiyle Amerika’ya giden işçilerin haftalık 40 saat çalışmaları gerekmektedir. Bu süre aşıldığında işveren saat ücretinin bir buçuk katı fazla mesai ücreti ödemek durumundadır. Eğer maaşınızda bir kesinti var ise bu size bildirilmelidir, kesintiden sonraki ücretiniz yasal olarak belirlenen sınırın altında ise yasadışı bir durum söz konusudur.

Geçici Çalışma vizelerinden birine sahip olmanız ülkeye girişinizi garanti etmez. Amerika’ya girip giremeyeceğinize Gümrük ve Sınır Güvenliği (CBP) yetkilileri karar verecektir. Eğer sınır görevlisi girişinize onay verirse I-94 Formunuza geliş ve gidiş tarihlerinizi gösteren bir damga vurur. Vizenizin tarihi dolmadan Amerika’dan ayrılmanız gerekmektedir. Eğer Amerika’da kalma sürenizi uzatmak isterseniz ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na (USCIS) müracaat etmelisiniz. Vizenizi uzatma talebiniz USCIS tarafından onaylanırsa Amerika’da bir süre daha kalabilirsiniz. Eğer vize sürenizi geçirdikten sonra Amerika’dan ayrıldıysanız bu bir sonraki Amerika Geçici Çalışma Vizesi Ret nedeniniz olabilir.

https://www.abdpost.com/amerika-gecici-isci-vizesini-acti/168566/

. Towntalk
remove_red_eye972

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur