Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE BU KUTUYU KONUŞUYOR !!

Hashtag

64 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan koronavirüs cehpesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının yaygın kullanımına onay verdi.

Tescillenen ilk Kovid-19 aşısı olma özelliğini de kazanan Pfizer/BioNTech aşısı, 10 ay gibi kısa bir sürede klinik öncesi geliştirme çalışmaları ve 3 aşama klinik denemeleri tamamlayarak onay almayı başardı.

Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının ilk partileri, ilaç ve tedavilere onay veren denetleyici kuruluş İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından onaylandıktan sonra, Birleşik Krallık'a gitmek için yola çıktı.

İngiltere bu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermişti ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olması bekleniyor.

BBC yayınına katılan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, gelecek hafta 800 bin adet aşının ülkeye ulaşacağını, Aralık ayı boyunca aşının üretim hızına bağlı olarak teslimatların süreceğini ifade etti.

Hancock, siparişin kalan kısmının teslimatının büyük ölçüde 2021'de gerçekleşeceğini de söyledi.

Aşılama konusunda önceliğin Kovid-19'u ağır geçirme riski olan kişilere, yaşlılara ve bakım evlerinde kalanlara verileceğini söyleyen Hancock, aşının 21 gün arayla yapılacak iki doz şeklinde uygulanacağını da belirtti.

Hancock, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) çalışanlarının da öncelik listesinde üst sıralarda olduğunu kaydetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da yaptığı basın açıklamasında kış aylarında İngiltere tarihindeki en büyük aşılama programını devreye sokacaklarını söyledi.

Johnson, ülkede yaygın kullanımına izin verilen Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıdan 40 milyon doz olmak üzere, toplamda 7 ayrı aşı adayından 350 milyon doz sipariş verdiklerini belirterek, aşıların lojistik dağıtımında "ciddi zorluklar" yaşanacağı uyarısında bulundu.

İngiltere'de kitlesel aşılama planlarının da ileri aşamada olduğu kaydediliyor. Ancak aşının -70 derece tutulmasının gerekmesi nedeniyle lojistiğin zorlu olacağı açıklanmıştı. Aşı, normal buzdolaplarında sadece beş gün kalabiliyor.

Bu tür katı gereksinimler, ultra soğuk dondurucularla donatılmış hastanelerin insanların ilk aşı alacağı 'merkezler' olarak hareket etmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Ordu, NHS genel müdürü Sir Simon Stevens'ın dün Downing'de düzenlediği basın toplantısında, aşının insanlara ulaştırılmasının lojistiğinin 'karmaşık olacağını' söylemesinden sonra, on binlerce hastanın aşılanacağı ilk toplu aşılama merkezlerinden birinde bir deneme çalışması yaptı.

Kod adı her derde deva anlamına gelen "Panase" olan tatbikat, Bristol'daki Ashton Gate futbol ve rugby stadyumunda gerçekleştirildi.

Dünkü tatbikatta, 30 personel ve gönüllü farklı hasta tiplerini taklit ederek sıraya girdi. Kimi olumsuz bir etkiden şikayetçi oldu, kimi de aşılanmayı reddetti.

Stadda, haftanın yedi günü, günün 12 saati aşıların yapılması planlanıyor. Bölgesel merkezler olarak kullanılmak üzere hazırlanan diğer mekanlar arasında Londra'nın ExCeL Merkezi'ndeki Nightingale Hastanesi, Leicester Hipodromu ve Manchester Tenis ve Futbol Merkezi bulunuyor.

Stadyumda ve Bristol'daki diğer yerel tesislerde ve komşu North Somerset ve South Gloucestershire'da Nisan ayına kadar haftada 75 bin ila 110 bin kişinin aşılanması bekleniyor.

Daily Telegraph gazetesinin dünkü manşetinde yer alan özel haberinde de, ülke genelinde 10 büyük merkezin, 15 gün içinde aşı merkezine dönüştürülmesi için, İngiltere Ordusu'ndan yardım istendiği duyurulmuştu.

Her büyük kentteki, büyük merkezlere ek olarak 1000 kadar daha küçük noktanın da belirleneceği, aile doktorlarının, eczanelerin, küçük sağlık kliniklerinin, dönüştürülmüş spor merkezleri ve çeşitli binaların da aşılamada kullanılacağı kaydediliyor.

Aşının üretildiği Belçika'dan getirilmesinin ardından, MHRA ve Kamu Sağlığı Kurumu'nun aşıları kalite testinden geçireceği ve nakliye koşullarının karşılanıp karşılanmadığına bakacağı ifade ediliyor.

Daha sonra da, aşıların ilk olarak sağlık çalışanlarına yapılması için hastanelere gönderilmesi planlanıyor. Aşının gelişiyle, ilk dozların yapılması arasında dört ila altı gün geçebileceği kaydediliyor.

. Towntalk
remove_red_eye896

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur