Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ NASIL ALINIR ?

Hashtag

Fransa Aile Birleşimi Vizesi nasıl alınır?

Fransa Aile Birleşimi vizesi Fransa’da yasal olarak ikamet etmekte olan şahısların Fransa’da kanunlar çerçevesinde ikamet edebilmelerini sağlayan uzun süreli bir vizedir. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Birliği ve İsviçre vatandaşları bu vizeden muafken bu bölgelerin dışında kalan üçüncü ülkelerin vatandaşları Fransa Aile Birleşimi vize prosedürü içinde yer alır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi nasıl alınır?

Fransa’da uzun süredir yasal yollarla ikamet eden bir aile üyeniz olması durumunda onun yanına yerleşmek için Aile Birleşimi vizesi izninden yararlanabilirsiniz. Fransa Aile Birleşimi vizesi uzun süreli (D Tipi) bir vize türüdür. Bu nedenle Fransa Göç ve Entegrasyon ofisi tarafından belirlenen bütün koşulların sağlanması gerekmektedir. Fransa Aile Birleşimi vizesine başvuruda bulunmadan önce Fransa Konsolosluğunun veya Fransa Büyükelçiliğinin onayladığı uzun süreli vize talebinizin olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Vizeniz onaylandıktan sonra Fransa'da Fransa Göç ve Entegrasyon ofisine giderek kaydınızı yaptırmanız gerekemketedir. Web sitemizde Fransa Aile Birleşimi için gereken evrak listesini aşağıda görebilirsiniz.

Fransa Aile Birleşimi vizesi koşulları nelerdir?

Fransa Aile vizesi başvurularında aile birleşimi işlemi yapılacak olan akrabanın 18 ay boyunca Fransa’da oturum izniyle ikamet ediyor olma şartı vardır. Aile birleşimi için Fransa’da bulunan Fransa Göç ve Entegrasyon Dairesine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Ancak Aile Birleşimi talebinde bulunacak kişinin her şeyden önce Fransa uzun dönemli vize talebiyle İstanbul Fransa Başkonsolosluğuna veya Fransa Ankara Büyükelçiliğine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Fransa’da 2007 yılında yürürlüğe giren Göçün Kontrolü, Uyum ve İlticaya İlişkin yasa ile Aile Birleşimi talebinde bulunabilecek şahısların yaş aralığı 15 ile 65 arasındadır. Fransa’ya Aile Birleşimi vizesi kapsamında gelmek isteyenlerin Fransızca dil bilgilerinin ve Fransa’nın kültürel ve toplumsal değerlerine dair bilgileri yetkililerce kontrol edilir. Fransa Aile Birleşimi uygulamasıyla Fransa’da yaşamayı planlayan TC vatandaşları Fransa “kabul ve Entegrasyon Sözleşmesi”ni imzalamakla yükümlüdürler.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuru Evrakları

Fransız Eş İçin;

​Pasaport (öngörülen dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli)

İki adet güncel,biometrik fotoğraf

Kimlik fotokopisi

İkamet ettiğiniz ülkenin bir vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal ikametinize dair kanıt (oturum izni vs.)

Üst bölümü doldurulmuş OFII formu

Fransız vatandaşı olan eşin CNIS veya Fransız vatandaşlığı sertifikası veya doğum belgesinin tamamının sureti veya Fransız eşin Fransız vatandaşlığına geçiş belgesinin aslının sureti.

Evlilik durumuyla ilgili kanıtlayıcı belgeler

Son 2 aya ait, Fransız evlilik akdinin tamamını içeren aslı gibi sureti veya yabancı evlilik akdinin son 3 aya ait transkriptinin aslı gibi sureti .

Aile cüzdanı nikahın 3 aydan eskiye dayanması halinde : Türk vatandaşı eşin Tam Vukuatlı nüfus kaydı örneği

Yabancı Pasaport Sahipleri İçin;

Pasaport (öngörülen dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerli)

İki adet güncel, biometrik fotoğraf

Kimlik fotokopisi

İkamet ettiğiniz ülkenin bir vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal ikametinize dair kanıt (oturum izni vs.)

Pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi

Üst bölümü doldurulmuş OFII formu

Aile ilişkisinin kanıtı

Evlilik akdinin açma (mernis) (noter tasdikli tercümesi)

Boşanma durumu: boşanmaya dair mahkeme kararı

Reşit olmayan çocuklar için: çocukların doğum belgelerinin tamamı (mernis) (noter tasdikli tercümesi)

Ebeveynlerin boşanması durumunda: reşit olmayan çocukların için yazılmış kalan velinin vekâletnamesi (noter tasdikli tercümesi)

*Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de olmak üzere, Tüm belgeler İngilizce veya Fransızca’ya çevirilmiş ve bir noter tarafından tasdiklenmiş olmalıdır. Türkçe hiçbir evrak kabul edilmemektedir. Çeviri işlemleri tarafınıza aittir.

**Aile Birleşimi sonuçlanma süreleri: Vize şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Fransa’daki resmi kurumlar dahil olduğundan vize işlemi birkaç ay sürmektedir. Konsolosluk resmi tatil günlerini ve yabancı pasaportları kapsamaz.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda belirttiğimiz evrak listesi, vize başvurunuzu gerçekleştirebilmemiz için Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların bilgisini içerir. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Konsolosluk Vize Bölümü’nce yeni evraklar talep edilebilir.

Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır.

Değerli yolcularımız; Temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir. Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Fransa Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır.

Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Fransa vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Fransa Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar Konsolosluk tarafından verilecektir.

Kaynak: vizemerkezi.com

. Towntalk
remove_red_eye761

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur