Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UKRAYNA'DAKİ KADIN BOŞANAMIYOR !!!

Hashtag

“Ukrayna vatandaşı bayanla evlendim boşanamıyorum”

1- Yabancı uyruklu bayanlar evlendikten sonra, ayrılıp evden gidiyor, kendi ülkesinde boşanıyor ve sırra kadem basıyor.

2- Türkiye’de yapılan evliliği, Yabancı Uyruklu kendi ülkesinde tek celsede sona erdirebiliyor.

3- Türk vatandaşları maalesef tek taraflı dava açmasına rağmen boşanamıyor ve yeni bir hayat kuramıyor.

4- Bu nasıl bir düzen yabancı uyruklular boşanıp, kendi ülkesinde başka biriyle evlenebilirken, biz Türk vatandaşları neden onca sene mahkemelerde, tebligat bekleyip boşanmaya uğraşıyoruz

Ben ve on binlerce kişi bu yasal zorluktan mağdur. Ben Ukrayna vatandaşı bayanla evlendim 2017 den beri dava açmama rağmen boşanamıyorum.”

EŞİ YURTTIŞINDA, OLANLAR NASIL BOŞANABİLİR?

Yabancılarla olan evliliklerde boşanma süreci oldukça meşakkatli.

Türk vatandaşı birisinin yabancı uyruklu eşinden ayrılması için Türk Hukuku uygulanıyor. Yani, aile Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma davası açılacak ve bu şekilde boşanacak.

Eşi yurttışında ya da Türkiye’de herhangi bir boşanma davası açılmamışsa:

Örneğin Türkiye’de yaşayan biri Ukrayna’da yaşayan eşinden boşanmak istiyorsa bu çok uzun süren bir dava sürecine adım atmak anlamına gelir. Ortalama 3-5 yıl arası sürer.

Ancak; eğer yurttışındaki eş Türkiye’den bir avukat tutarak davayı kabul ettiğine ilişkin bir beyanda bulunursa dava hızlı bir şekilde sonlanabilir.

Yurttışında boşanma gerçekleşmişse fakat Türkiye’de boşanma gerçekleşmemişse:

Yurttışında yaşayan eş boşanma kararını almışsa ve boşanma gerçekleşmişse, yurttışında verilen boşanma kararı Türkiye’de “tanıma” davası açılarak tanınır. Bunun için yurttışında kararı veren mahkeme yahut konsolosluk aracılığıyla verilen apostil şerhli karar aslı gerekir.

Eğer, kararda boşanmanın yanısıra nafakaya ya da velayete ilişkin diğer hükümlerin de Türkiye’de geçerli olması isteniyorsa o zaman tanımanın yanısıra kararın “tenfiz”i de gerekir.

Yurttışında verilen boşanma kararları, herhangi bir mahkeme sürecine gerek kalmadan tanınabiliyor. Yurt dışında verilen boşanma kararları yurt dışında başkonsolosluklar, yurt içinde de İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine yapılacak başvurular ile doğrudan tescil edilebiliyor.

Kaynak: ukraynahaber.com

. Towntalk
remove_red_eye399

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur